• Gradovi

  Rusija: Pitanje Južnog i Turskog toka zavisi od članica EU

  UFA – Pitanje obnavljanja projekata izgradnje gasovoda Južni tok i Turski tok zavisi od pozicije evropskih zemalja uključenih u ove projekte, izjavio je danas prvi zamenik ruskog ministra energetike Aleksej Teksler.

  „Ne postoji želja da se ovi projekti tretiraju kao prioriteti jer sve zavisi od pozicije onih zemalja Evropske unije ili Evropske komisije gde su gasovodi smešteni“, odgovorio je Teksler na pitanje koji je projekat izvodljiviji, i istovremeno dodao da je Rusija otvorena za sve predloge, prenosi ruska agencija Tas s.

  Zvanični Kremlj je nešto ranije saopštio da je još uvek rano reći da li će projekat izgradnje gasovoda Turski tok, u koji je uključena Turska, biti obnovljen.

  „Smatramo da je još uvek prerano za razgovore o tome“, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov na telefonskoj pres konferenciji, a prenosi agencija Rojters.

  „Trenutno se, u okvirnom formatu, diskutuje o različitim rutama gasovoda. Još uvek je rano reći koje će rute na kraju biti izabrane i koje će ući u fazu razvoja“, dodao je Peskov.

  Foto Tanjug/ J. Pap, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com