• Gradovi

  Rusija, SAD i UN za formiranje spiska sirijske opozicije

  MOSKVA – Predstavnici Rusije, SAD i Ujedinjenih nacija koji su razgovarali o Siriji saopštili su da je neophodno formirati spisak sirijske opozicije radi dijaloga s vlastima, kao i spisak terorističkih organizacija, izjavio je danas zamenik šefa ruske diplomatije Genadij Gatilov.

  Prema njegovim recima, konačna odluka o održavanju sastanka o Siriji 18. decembra u Njujorku na nivou šefova diplomatije još nije usvojena, prenosi Sputnjik.

  „Predstavnici Rusije, SAD i UN su razgovarali u okviru nastavka bečkog procesa i razmatrali pitanja koja se tiču budućnosti rešavanja sirijske krize. Akcenat je bio na neophodnosti rešavanja glavnih problema u ovom trenutku – formiranja spiska opozicije, koji je maksimalno reprezentativan za ucešće u dijalogu sa (sirijskom) vladom, kao i spiska teroristickih organizacija za koje necće važiti režim prekida vatre“, rekao je novinarima zamenik ministra.

  Gatilov je saopštio da nakon pregovora predstavnika Rusije, SAD i UN u Ženevi postoji perspektiva nastavka susreta u takvom formatu.

  „Dogovoreno je da se nastavi razmena mišljenja o pitanjima unapredivanja međusirijskih pregovora. Postoji perspektiva da se nastave pregovori u ovom formatu“, rekao je Gatilov, javio je Sputnjik.

  militant photo via AP, File

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com