• Gradovi

  Rusija skandalizovana nasiljem američke policije protiv novinara

  Rusija je „skandalizovana“ nasiljem američke policije protiv novinara, posebno protiv saradnice ruske agencije Sputnjik, napadnute dok je izveštavala sa nereda koji potresaju SAD, saopštilo je rusko Ministasrtvo spoljnih poslova.

  „Skandalizovani smo stalnim nasiljem koje američki policajci primenjuju protiv medjunarodnih novinara koji pokrivaju demonstracije“, navelo je Ministarstvo u saopštenju.

  Moskva se posebno osvrnula na slučaj Nikole Rasel, saradnice ruske novinske agencije Spuntnjik koja je juče pogodjena gumenim metkom koji je ispalila policija i koju je jedan policajac „bacio na zemlju i bukvalno izgazio“, iako je pokazala novinarsku legitimaciju.

  Ministarstvo je navelo da je novinarka zadobila brojne povrede.

  Kako se navodi ta „skandalozna i ilegalna svirepost“ se odvijala blizu Bele kuće u Vašingtonu.

  „Konstatujemo sa zabrinutšću da se situacija sa pravima medija u SAD pogoršava iz dana u dan“, navodi se u saopštenju i pozivaju američki zvaničnici da preduzmu mere da prekinu „samovoljno“ policijsko ophodjenje prema novinarima.

  Američke gradove poslednjih nedelju dana potresaju neredi, pljačke i sukobi sa policijom od smrti afroamerikanca Džordža Flojda prilikom hapšenja. Demonstrati protestuju protiv rasizma, policijske brutalnosti i socijalnih nejednakosti.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com