Gradovi

Rusija zbunjena izjavom francuskog ministra odbrane

MOSKVA – Rusko Ministarstvo odbrane izrazilo je danas zbunjenost izjavom francuskog ministra odbrane Žan-Iv Le Drijana o aktivnostima ruskih vazdušno-kosmičkih snaga u Siriji, preneo je Tas s.

„Glavni i jedini cilj ruske operacije u Siriji ostaje uništenje najvećeg legla međunarodnog terorizma koje je prošle godine skoro uspelo da se prošili na čitavu teritoriju te države članice UN“, rekao je danas portparol ruskog ministarstva Igor Konašenkov, navodi ruska agencija.

Kako je istakao, nije Rusija ta koja snosi odgovornost za stvaranje tog „osinjaka“, već današnji kritičari koji, kako kaže, podržavaju i naoružavaju islamske „opozicione“ grupe od 2011. godine.

Ministarstvo odbrane Rusije objašnjava da je francusko Ministarstvo odbrane izazvalo zabunu time što je ocenilo da operacije ruskih vazduhoplovnih snaga u Siriji nisu ubedile druge da je borba protiv Islamske države njihov prevashodni prioritet, navodi ruska agencija.

Francuski ministar odbrane Žan-Iv Le Drijan izjavio je pre dva dana na francuskoj televiziji BFM da, što se tiče Rusa, treba razjasniti šta je glavni cilj.

„Ako je glavni cilj eliminisati Islamsku državu, onda treba da Rusi uzmu u obzir da treba najpre udariti na Islamsku državu, a to baš i nije slučaj, jer oni imaju jaku tendenciju da najpre udare na pobunjenike, umerenu opoziciju koja se bori protiv (sirijskog predsednika) Bašara el-Asada“, rekao je Le Drijan tada.

Foto Tanjug/video, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh