Gradovi

Ruska Ambasada u Londonu protestovala kod britanskog MSP

MOSKVA, LONDON – Ambasada Rusije u Londonu uputila je protestnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Velike Britanije zbog nespremnosti britanskih vlasti da osiguraju nesmetan rad i bezbednost diplomatske misije tokom protesta održanog u četvrtak ispred zgrade Ambasade.

„Zabrinuti smo zbog nespremnosti britanskih vlasti da se obezbedi nesmetan rad i bezbednost Ambasade. Grupa demonstranata je danas u okviru protestne akcije blokirala rad Ambasade“, navodi se u saopštenju Ambasade, prenosi Sputnjik.

„Ulaz u konzularno odeljenje bio je prepun delova lutaka, a ’demonstranti‘ su se vezali na ulazu u zgradu Ambasade. Zbog toga posetioci Ambasade i zaposleni u diplomatskom predstavništvu nisu mogli da uđu u zgradu“, navodi se u saopštenju.

Napominje se da je stvorena stvarna pretnja po bezbednost ruske diplomatske misije u Velikoj Britaniji.

„Policija je pasivno posmatrala otvoreno provokativne i huliganske akcije ’demonstranata‘. Istovremeno su blokirane telefonske linije predstavništva u inostranstvu“, piše u saopštenju, navodi Sputnjik.

Diplomate kažu da se dobija utisak da je protest, koji je destabilizovao rad diplomatske misije, „pažljivo planiran, što ne iznenađuje u kontekstu nedavnog zvaničnog poziva u Parlamentu britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona da se održe protesti ispred Ambasade Rusije u Londonu“.

Prethodno je agencija AP javila da se dvadesetak demonstranata okupilo ispred ruske Ambasade u Londonu da bi protestovali protiv ruskih vazdušnih udara u znak podrške sirijskoj vladi u akciji u Alepu.

Oni su, prenosi AP, ispred ulaza u Ambasadu pobacali delove tela lutaka, optužujući Moskvu da je počinila zločine u tom gradu, a dvojica aktivista su se vezala lancima za ogradu ispred zgrade.

Foto Tanjug/video, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh