• Ekonomija

  Ruske autokompanije se sele u Srbiju?

  lada, automobiliFoto: http://www.lada.ru

  Prvi čovek srpske komore je, nakon 14. zasedanja Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Srbije i Rusije u Beogradu, rekao da je PKS u kontaktu je sa tri velike ruske fabrike sa kojima će posetiti srpske kompanije – potencijalne dobavljače, kao i mesta gde bi mogli da prebace proizvodnju.

  Više posla za građevinare

  Ruska strana ističe da je u narednom periodu moguće i veće angažovanje građevinara iz Srbije na ruskom tržištu zbog uvođenja ruskih sankcija za robu i usluge iz Turske, dodavši i da će timovi iz Rusije sagledati turističku ponudu Srbije.

  To bi za privredu Srbije bilo veoma važno“, istakao je Čadež.

  Predsednik PKS ukazao je i na velike mogućnosti i obostrani interes srpske i ruske privrede da se intenzivira saradnja u prehrambenoj industriji.

  Osim interesovanja ruskih firmi da trguju i prave kooperacije sa srpskim, jedna naša velika proizvodna kompanija u pregovorima je da u Rusiji otvori pogon za proizvodnju sokova i dečje hrane, objašnjava Čadež.

  Spoljnotrgovinska razmjena Srbije i Rusije tokom 10 meseci prošle godine iznosila je 2,1 milijardu dolara, a cilj je da u narednom periodu ona dostigne četiri milijarde dolara godišnje, rekao je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

  Dačič. koji je i kopredsednik Međuvladinog srpsko-ruskog komiteta za trgovinu, rekao je novinarima da će se u narednom periodu raditi i na povećanju izvoza poljoprivrednih proizvoda u Rusiju, na daljoj saradnji u oblasti energetike i na iznalaženju trasa za snabdijevanje Srbije gasom poslije obustavljanja gradnje gasovoda „Južni tok“.

  Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Snežana Bogosavljević Bošković i rukovodilac Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije Sergej Dankvert potpisali su danas Protokol o obezbeđivanju fitosanitarnih zahteva kod uzajamnih isporuka proizvoda sa visokim fitosanitarnim rizikom.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com