• Gradovi

  Ruski avioni pogodili više od 200 objekata u Siriji

  On je dodao da su ruski avioni u Siriji izveli udare i pogodili objekte u provincijama Alep, Idlib, Latakija, Hama, Homs, Haseke i Raka, prenosi Sputnjik.

  MOSKVA – Avioni ruskih snaga izveli su 59 borbenih naleta na više od 200 objekata terorista u sedam sirijskih provincija u protekla 24 sata, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konošenkov.

  On je dodao da su ruski avioni u Siriji izveli udare i pogodili objekte u provincijama Alep, Idlib, Latakija, Hama, Homs, Haseke i Raka, prenosi Sputnjik.

  Ruski avioni su likvidirali 320 militanata i više od 30 jedinica tehnike terorista, uključujući tenkove, rekao je ruski zvanični predstavnik.

  Samo za protekla 24 časa likvidirano je više od 320 militanata i više oklopnih i drugih vozila, rekao je ruski general.

  Po njegovim rečima, „teroristi nastavljaju da trpe gubitke ljudstva i tehnike“.

  Ruski avioni su uništili i konvoj sa cisternama goriva i oko stotinu pumpi koje koriste teroristi.

  „U cilju potkopavanja izvora prihoda terorista za poslednja 24 časa ruski bombarderi Su-34 uništili su u rejonu naselja Dejr el Zor 94 pumpe“, rekao je Konašenkov.

  Ruska avijacija je uništila bazu terorista DAEŠ-a u provinciji Homs i likvidirala grupu terorista u provinciji Alepo, nakon dobijanja podataka od sirijske opozicije i veliku bazu DAEŠ-a u provinciji Idlib, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane.

  Konašenkov je dodao da je Su-24 izveo napad na grupu terorista i tehniku DAEŠ-a u provinciji Alep. Podaci sa radara su potvrdili da je poginulo najmanje 10 militanata.

  Rusko Ministarstvo odbrane navodi da su transparentne informacije o akcijama vazduhoplovne snage u Siriji. Publikacije u stranoj štampi o neselektivnim napadima ruskih borbenih aviona nisu pouzdane, rekao je portparol Ministarstvo odbrane Igor Konašenkov u sredu, prenosi Sputnjik.

  „Od danas, mi smo jedina vojska na svetu koja prikazuje u detalje, čak i kako se i koje tačno rusko precizno oružje koristi da napadne mete terorista iz aviona i brodova. U međuvremenu, informacije o rezultatima antiterorističke koalicije dolaze, u najboljem slučaju, od nekoliko zvaničnih predstavnika“, rekao je novinarima Konašenkov u Latakiji.

  Foto Tanjug, video/ arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com