• Gradovi

  Rusko „njet“ daljoj kupovini struje od Ukrajine za Krim

  MOSKVA – Rusija će se uzdržati od produžavanja ugovora o kupovini električne energije od Ukrajine, piše ruski list Komersant, pozivajući se na dobro obaveštene izvore iz ruskog ministarstva energetike.

  „Rusija ne vodi nikakve pregovore o snabdevanju električnom energijom iz Ukrajine. Nećemo produžiti sporazum, pošto je on bio povezan sa ugovorom o snabdevanju Krima električnom energijom iz Ukrajine“, izjavio je jedan neimenovani izvor, a prenosi ruska agencija Tas.

  Ruska kompanija Inter RAO i Ukrinterenergo potpisali su 2014. godine sporazum o isporukama električne energije iz ruskog energetskog sistema Ukrajini, kojim je istovremeno bila predviđeno da ruska strana kupuje struju od ukrajinskog partnera za Krim i najveći grad na tom polustrvu, Sevastopolj. Ugovor je istekao na kraju 2015.

  Ipak, isporuke ukrajinske struje Krimu su obustavljene 22. novembra 2015. godine, kada su nepoznate osobe minirale stubove za energetsko snabdevanje u Hersonoskoj oblasti, na jugu Ukrajine.

  Zvanični Kijev je u decembru delimično obnovio isporuke Krimu, ali ruske vlasti nisu potpisale ugovor o snabdevanju električnom energijom u 2016. godini, prenosi Tas.

  Foto Tanjug/S.Radovanović, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com