• Politika

  Ružić: Dačić najbolji kandidat za predsednika, Vučić najjači

  BEOGRAD – Najbolji kandidat za predsednika Srbije je Ivica Dačić, a najjači Aleksandar Vučić, tvrdi potpredsednik SPS Branko Ružić.

  On je gostujući na N1 rekao da će SPS igrati veoma važnu ulogu na predsedničkim izborima, a da će na vanrednim parlamentranim, ukoliko do njih dođe, učestvovati u punom kapacitetu.

  Ružić kaže i da ne ruši ni premijera Aleksandra Vučića niti lidera SPS Ivicu Dačiha, ali naglašava da će do kraja istrajavati na tome da se poštuje SPS.

  „Vučić, i to nije jeres, jeste dinamičan, maestralan u svom poslu, a radi odlično kao premijer. Ima veliku energiju i sutra ćete verovatno da čitate u novinama da sam ja najveći neprijatelj i da hoću da ga srušim. Ne znam šta treba da uradim, da se polijem benzinom i da se zapalim da bi neko shvatio ono što govorim“, rekao je Ružić za N1.

  Ponovio je da SPS neće podržati Tomislava NIkolića za drugi mandat, ali dopušta dogovor o zajedničkom kandidatu vladajuće koalicije.

  Povodom navoda pojedinih medija da podržava Vuka Jeremića, Ružić kaže da bi bilo lepo da se u prazničkim izdanjima novina izmisle još neke priče i zabavli narod, te dodaje da bi možda bilo pametnije i mudrije da se umesto kandkdature za predsednika Jeremić opredeli da svoje međunarodne kontakte iskoristi u dogovoru s vladajućom koalicijom.

  Kad je rec o Saši Jankoviću, kaže da ga je do momenta kandidovanja posmatrao kao „ombudsmana koji je svoj posao radio na profesionalni način i u skladu sa zakonom“ ali se sada pita da li je etički da sa te pozicije bude i kandidat za predsednika.

  Odgovarajući na pitanje o odnosu sa Vučićem i o tome zašto se tri godine nije sastao sa njim, Ružić kaže da na tom političkom nivou kominiciraju predsednici stranaka – Dačić i Vučić, te da nema razloga ni da razgovara ni da ne razgovara sa premijerom, a da će to učiniti ako se ukaže prilika.

  „Ja sa SNS nisam u sukobu“, rekao je Ružić, a kritike izrečene na njegov račun iz ove stranke prokomentarisao je rečima: „Da li se Vučić potresao, da li se Dačić potresao? To je jedna vežba i dril koji moraju da prođu“.

  Upitan da li ima utisak da on i počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić kvare sreću SNS-u i SPS-u, kaže da ne vidi kako se to kvari sreća ako se neko slobodoumnije ili slobodnije izrazi.

  „Sad je to problem. Ipak, verujem da živim u demokratiji i ne znam zašto bi to sad neko kritikovao“, smatra Ružić.

  Foto Tanjug/N. Jovanović, arhiva

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com