Gradovi

S.Koreja: H-bombom možemo da „obrišemo“ SAD

Južna Koreja tvrdi da je snimak testiranja balističke rakete sa podmornice, koji je objavila Severna Koreja, najverovatnije izmanipulisan.

PJONGJANG – Severna Koreja saopštila je danas da je spremna da aktivira hidrogensku bombu za koju tvrdi da može ođednom da „obriše“ celu teritoriju Sjedinjenih Američkih Država.

„Severnokorejski naučnici i tehničari su entuzijastični povodom aktiviranja hidrogenske bombe, koja ođednom može da obriše celu teritoriju SAD „, navodi državna novinska agencija KCNA.

Ti komentari dolaze u vreme povećanih tenzija na Korejskom poluostrvu, nakon što je Pjongjang objavio da je testirao hidrogensku bombu.

Zajedno sa pretnjama da o „brisanju SAD“, Pjongjang navodi da je proba hidrogenske bombe, koju Severna Koreja tvrdi da je nedavno izvela, „nije imala za cilj da preti nekome niti da provocira nekoga“, prenosi Raša Tudej.

„To je bio neophodan proces za ostvarivanje cilja Radničke partije Severne Koreje o istovremenom unapređivanju ekonomije i izgradnji nuklerne sile kako bi se nosili sa još otvorenijom neprijateljskom politikom SAD prema Severnoj Koreji“, navela je agencija.

Severna Koreja nedavno je saopštila da je izvela probu hidrogenske bombe, ali stručnjaci sumnjaju da je do toga zaista došlo i poručuju da je u pitanju atomska bomba slična onima koje je Severna Koreja testirala prethodna tri puta.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh