Gradovi

S S S S:Neprihvatljiv Nacrt zakona o platama u javnom sektoru

BEOGRAD – Savez samostalnih sindikata Srbije (S S S S) saopštio je danas da predlog ministra finansija Dušana Vujovića u vezi sa Zakonom o platama u javnom sektoru, daje manja prava nego što je propisano Zakonom o radu.

To je za taj sindikat i zaposlene u javnom sektoru neprihvatljivo, jer su time diskriminisani u odnosu na ostale zaposlene, dodaje se u saopštenju.

Vujović je sinoć izjavio da se u Zakonu o platama u javnom sektoru nije ni pominjao minimalac kao iznos na koji će se obračunavati umanjenje zarade prilikom odlaska na bolovanje i godišnji odmor i izrazio uverenje da će biti postignut dogovor sa sindikatima o nacrtu tog zakona.

On je takođe istakao i da minuli rad nipošto neće biti ukinut.

„Namerom da minuli rad svede pod koeficijente – omogućava ukidanje uvećanja po osnovu radnog staža. A istim takvim načinom obračuna već je anuliran regres i topli obrok zaposlenima u javnim službama“, navodi se u saopštenju S S S S.

Dodaju i da je „nemušta“ odbrana ministra da nije poručio sindikatima da, ukoliko se ne slažu sa njim, potraže drugu državu za život.

Foto Tanjug, M. Jelesijević/ arhiva, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh