• Gradovi

  Са нишког аеродрома 12 линија од државног интереса

  Влада Србије прогласила је јавним интересом успостављање редовног авио превоза на 12 линија из Ниша, и то до Франкфурта, Рима, Хановера, Љубљане, Салзбурга, Болоње, Будимпеште, Гетеборга, Фридрихсхафена, Карлсруеа и Тивта, саопштио је градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

  Он је рекао да ће на поменутим линијама авиони почети да лете овог лета и саобраћај на њима одвијаће се све до 2023. године. Влада Србије, додао је Булатовић за субвенције превозницима на тим линијама издвојиће пет милиона евра.

  „Осим до Тивта, на свим осталим линијама авиони ће летети два пута недељно током целе године. Авио везом Ниш ће са Тивтом бити повезан три пута недељно, од маја до средине октобра”, рекао је Булатовић.

  Према његовим речима, Влада Србије је на јучерашњој седници прогласила јавним интересом обављање авио превоза на поменутих 12 линија и сада предстоји расписивање јавног позива за избор компанија који ће на тим линијама летети. Избор најповољнијег понуђача, додао је, требало би да буде завршен до јула.

  „Реч је о линијама некомерцијалног карактера за које је студијом установљене да су веома битне за привредни и економски развоја овог региона, за долазак инвеститора, ширење тржита домаћих компанија, развој туризма и повезивање са нашом дијаспором”, казао је Булатовић.

  Он је рекао да је студију о значају 12 линија урадила нишка Канцеларија за локални економски развој и пројекте. Булатовић је навео да ће нишки аеродром од лета имати укупно 23 авио линије.

  Представници града и аеродрома овом приликом најавили су нова улагања у опрему, повећање капацитета аеродромске зграде и упошљавање нових радника на нишком аеродрому, преноси Бета.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com