Gradovi

Sabor o hrvatskoj vladi u petak, 22. januara

ZAGREB – Predsednik Hrvatskog sabora akademik Željko Rajner najavio je za petak, 22. januar, prvo redovno zasedanje novog saborskog saziva na kojem će mandatar Tihomir Orešković parlamentu predstaviti svoj kabinet.

Sazivanje sednice u petak, kada bi trebalo potvrditi novu vladu i izabrati odbore, Rajner je objasnio željom da se ne stvaraju dodatni troškovi.

„Sednicu smo odlučili da sazovemo u petak da se dovrše sva usaglašvanja, jer bismo, da smo je sazvali za sredu, mogli samo izabrati odbore, a to bi bio trošak. U ovom času mislim da se niko ne zalaže za povećanje troška“, rekao je Rajner novinarima, preneli su hrvatski mediji.

Prema planu koji je izneo, sednica u petak biće maratonska. Plan je, pojasnio je, da se u petak prvo imenuje Odbor za izbor i imenovanja, nakon čega će slediti pauza kako bi taj Odbor mogao predložiti ostale saborske odbore, njihove čelnike i sastav koji će biti usaglašeni ovih dana. Moguće je da se u petak izaberu i saborska predstavništva u međunarodnim organizacijama.

Potom će se Saboru obratiti mandatar Orešković koji će predstaviti program svoje vlade i samu vladu. Nakon toga će biti rasprava, pa glasanje o poverenju vladi, najavio je Reiner.

Očekuje da će se imena petoro potpredsednika Sabora znati sledeće sedmice.

„U ovom času ni jedno ime nije pouzdano“, rekao je predsednik Sabora.

FOTO HINA/LANA SLIVAR DOMINIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh