Regioni

SABOR SMENIO DIREKTORA HRT: Goran Radman razrešen dušnosti, najavio tužbu!

Radman je juče na konferenciji za novianre rekao da će čestitati izbor Kovačiću kada ga Sabor bude izabrao, ali da će pravdu potražiti na sudu.

Ocenio je i da je njegova smena čisto političke prirode. Smena Radmana u Saboru usledila je nakon sastanka lidera vladajuće koalicije Tomislava Karamarka i Boža Petrova, koji je obećao da će podržati predlog saborskog Odbora, a ova tačka je na dnevni red parlamenta uvrštena naknadno. Opozicija smatra da javna televizija ne može da bude politički plen niti jedne garniture.

„Ona je bogatstvo hrvatskih građana. Ako prihvatimo tezu da vladajuća garnitura može smeniti, onda ova smena nema obeležje demokratije“, rekao je bivši predsednik parlamenta Josip Leko iz opozicione SDP.

Goran Beus Rajhemberg je u ime HNS-a je podsetio je čelni čovek Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko još 13. februara rekao da „Radman mora da ode“, te da je isto to istog dana rekao i čelni čovek Mosta. Nećemo glasati za smenu Radmana, bit ćemo suzdržani, bićemo suzdržani i u vezi s gospodinom Kovačićem, rekao je Rićembergh.

Nenad Stazić iz SDP-a je rekao da svaka diktatura osvaja televiziju. „Još ni vladu niste formirali, ali ste odmah krenuli na HRT“, rekao je i dodao da je to školski primer svih diktatura.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Autor: Tanjug

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh