Gradovi

SAD: Dečak star 11 godina osuđen za ubistvo devojčice

MEMFIS – Američki sud proglasio je dečaka starog 11 godina krivim za ubistvo osmogodišnje devojčice, koje je počinio nakon što mu ona i njena sestra nisu dale da pogleda njihove štence.

Sudija Denis Rouč je dečaka proglasio krivim za ubistvo sa predumišljajem i presudio da on treba da bude pod starateljstvom države dok ne napuni 19 godina, prenela je agencija AP, koja nije objavila identitet dečaka pošto je maloletan.

U presudi, koju je na svom sajtu objavila televizija WATE-TV, sudija je naveo da bi država trebalo da upotrebi sva raspoloživa sredstva da utvrdi zašto je dečak ubio devojčicu, kao i da on treba da prođe rehabilitaciju da se tako nešto nikad ne bi ponovilo.

„Dete koje počini ubistvo sa predumišljajem ne može tek tako da bude ponovo pušteno u društvo“, rekao je sudija.

Dečak je trenutno u pritvoru i vrši se procena gde bi trebalo da bude smešten, izjavio je portparol američkog Ministarstva za socijalne službe Rob DŽonson.

On je dodao da dečak ima tri brata i dve sestre, koji su smešteni kod rođaka i u državnim ustanovama.

Dečak i žrtva, osmogodišnja Mikejla Dajer, živeli su u istom naselju kamp-prikolica u Tenesiju.

Zločin se dogodio 3. oktobra prošle godine, kad je dečak sa prozora prikolice u kojoj je živeo pričao sa Mikejlom, njenom 11-godišnjom sestrom i još jednom devojčicom iste dobi.

On je zatražio od sestara da donesu svoje štence, a kad su to odbile, dečak je otišao po pištolj i vratio se sa dva, koje je pokazao devojčicama. Prema navodima sudije, Mikejla mu se smejala rekavši da pištolji nisu pravi, da bi on zatim proverio da li je pištolj napunjen, repetirao ga i ispalio joj metak nešto iznad srca.

„Devojčica je pala na leđa, brzo ostala bez svesti i nešto kasnije proglašena mrtvom“, naveo je sudija u izveštaju, dodajući da je majka držala Mikejlu u naručju dok je umirala.

Dečak je prošao obuku iz bezbednosti oružja, a ranije je išao u lov sa ocem i dedom, navodi se u sudskom izveštaju.

Foto Tanjug/S. Ilić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh