Gradovi

SAD: Francuski veteran osumnjičen za napade u Parizu

VAŠINGTON – Američki Stejt department saopštio je da je francuski veteran iz Legije stranaca Abdelilah Himih osumnjičen da je učestvovao u planiranju napada u Parizu i Briselu prošle godine.

Kako prenosi AFP, Stejt department je Himiha, koji je poznat i kao Abu Sulejman Al-Faransi, dodao je na spisak lica “ posebno označenih kao svetski teroristi“.

Američki i francuski zvaničnici opisuju da Himih ima 27 ili 28 godina, da je francuski državljanin rođen u Maroku, koji je bio šest meseci u francuskoj Legiji stranaca.

Prema navodima Stejt departmenta, Himih je pomogao planiranje napada u Parizu u novembru prošle godine kada je poginulo 130 ljudi, kao i napada na briselski aerodrom i metro gde je ubijeno 32 osobe, a pomagao je i Islamskoj državi tako što je slao borce u Irak i Siriju.

Na listi je i Abdulah Ahmed al-Mešedani, koji je nalazio domove za borce Islamske države među kojima su lider Abu Bakr al-Bagdadi, kao i Basil Hasam koji je optužen za ranjavanje Larsa Hedegarda, danskog istoričara u februaru 2013. godine.

Foto twitter@m6info

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh