Gradovi

SAD: Prevremeni izbori na Kosovu ne bi promenili vladu

PRIŠTINA – Sjedinjene Američke Države se i dalje nadaju da će dijalog između kosovskih političkih lidera dovesti do rešenja za sadašnju krizu, a američki zvaničnici tvrde da, čak i da se održe prevremeni izbori, nova vlada ne bi bila mnogo drugačija od sadašnje, piše danas prištinski list „Koha ditore“.

Portparol američke ambasade u Prištini Filip Druri rekao je juče tom listu da dijalog koji je inicirala kosovska predsednica Atifete Jahjaga mora da se nastavi, u najboljem interesu kosovskog naroda.

On je pohvalio Jahjagu i lidere političkih partija što su se juče sastali u pokušaju da iznađu rešenje za trenutni politički zastoj.

„Nema alternative za dijalog i kompromis. Ultimatumi, nasilje i politički trikovi samo će još više pogoršati situaciju. Ankete pokazuju da, čak i kada bi se održali novi izbori, nova vlada bi bila gotovo ista kao sadašnja“, rekao je Druri.

Kako je ukazao, vreme i energija sada su preko potrebni za hitnije prioriete kao što su borba protiv korupcije i ekonomski razvoj.

Upitan na kakve tačno ankete misli, Druri je odgovorio da američka ambasada ima pristup rezultatima verodostojnih anketa koji nisu objavljeni, navodi prištinski list.

Foto Tanjug, S. Radovanović/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh