Novosti online

САД: превремени избори на Косову нису решење

ПРИШТИНА – Портпарол америчке амбасаде у Приштини Филип Друри изјавио је да САД верују да ће дијалог политичких лидера довести до решења кризе на Косову и сматрају да превремени избори неће решити садашњу ситуацију, јер неће променити састав Владе Косова. Друри је за Коха диторе казао да дијалог започет у понедељак на иницијативу председнице Косова Атифете Јахјага треба да се настави.

„Похваљујемо председницу Јахјагу и лидере политичких странака који су се састали како би започели проналажење решење за садашњу политичку блокаду и позивамо политичке партије да наставе дијалог како би се пронашао пут који води напред, у најбољем интересу грађана Косова”, рекао је Друри.

Додао је да је разговор једини „пут који води напред” да се пронађе компромисно решење, али и да није искључена могућност избора као „пут” изласка из садашње ситуације. Амбасадор САД на Косову Грег Делави изјавио је јуче, након састанка са председницом Косова Атифети Јахјагом, да очекује да ће дијалог политичких представника власти и опозиције бити настављен.

Бета

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh