Novosti online

САД: Примарни избори у пет држава

ВАШИНГТОН – У САД се одржавају примарни избори у пет држава, а републикански водећи претендент Доналд Трамп отказао је планирано појављивање на главној републиканској политичкој конференцији у близини Вашингтона и одлучио да одржи предизборни скуп у Канзасу, где ће се гласати на страначким скуповима.

Канзас је једна од пет савезних држава и територија које бирају председничког кандидата данас и сутра на примарним изборима и кокусима.

Трамп ће покушати да ојача своје вођство у односу на тројицу ривала, док ће водећи демократски кандидат Хилари Клинтон покушати то исто у односу на Бернија Сандерса, преноси Глас Америке.

У међувремену, републикански претендент за кандидата на председничким изборима у САД, пензионирани неурохирург Бен Карсон, је објавио да обуставља своју кандидатуру.

„Има много људи који ме воле, а знам да једноставно неће гласати за мене”, рекао је Карсон на конференцији конзервативне политичке партије (ЦПАЦ).

Он је додао да је одлучио да одустане након што је погледао садашњи број делегата.

Конзервативни лекар био је центру пажње у 2015. години, али како се трка „закухавала”, његови резултати почели су озбиљније да опадају у јануару ове године.

Карсон нигде није забележио већу подршку од 11 посто, преноси Танјуг.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh