• Društvo

  САД увеле санкције против пет руских научно-истраживачких института због вакцине

  Извор: „Данас“, https://www.danas.rs/svet/sad-uvele-sankcije-protiv-pet-ruskih-naucno-istrazivackih-instituta-zbog-vakcine/

  Сједињене Америчке Државе увеле су санкције против пет руских научно-истраживачких института који су радили на проналаску вакцине за корона вирус, укључујући и институт Министарства одбране Русије, објављено је на сајту америчког Министарства трговине.

  У образложењу се наводи да се сумња да руски институти, који су уврштени на црну листу, „раде на хемијском и биолошком оружју“, преноси Спутњик.

  Документ Бироа за индустрију и безбедност при Министарству трговине САД објављен је данас и на сајту Федералног регистра. На списку су се нашли 33. Централни научно-истраживачки институт, 48. Централни научно-истраживачки институт у Кирову, Сергијевом Посаду и Јекатеринбургу, као и московски Државни Централни научно-истраживачки институт за органску хемију и технологију.

  Русија је 11. августа прва у свету регистровала вакцину против коронавируса, коју су направили центар „Гамалеј“ и Министарство одбране Русије. Руски сенатор Олег Морозов каже да су два разлога за одлуку Америке да уведе санкције научним институтима.

  „Америка води рат против руске вакцине у два правца – са једне стране то је питање престижа америчке науке, која је још једном изгубила од нас и сада прикрива свој пораз санкцијама, а с друге стране реч је о чистој рачуници, јер они желе да затворе западна тржишта за нашу вакцину“, казао је Морозов.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com