Gradovi

Sajam turizma „Gde još niste bili?“ od 18. do 21. februara

Sajam turizma „Gde još niste bili?“ od 18. do 21. februara

BEOGRAD – Međunarodni sajam turizma, 38. po redu, pod sloganom „Gde još niste bili?“ biće održan od 18. do 21. februara na Beogradskom sajmu, a zemlja partner ovogodišnje manifestacije je Slovenija.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je na konferenciji za medije da će se ove godine na sajmu predstaviti rekordan broj izlagača – više od 1.150 iz 55 zemalja.

„To je rekordan broj, uz dve nove zemlje koje se predstavljaju, Namibiju i Maleziju. Očekujemo i rekordnu posetu, prošle godine sajam je posetilo 70.000 ljudi, ove očekujemo bar 75.000 posetilaca“, rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, biće predstavljen i rekordan broj lokalnih turističkih organizacija – više od 140, koje će predstaviti svoje turističke potencijale.

Ljajić je rekao da je Sajam turizma u Beogradu najznačajniji u jugoistočnoj Evropi, a među sedam najznačajnijih u celoj Evropi, i uspeo je da održi standarde koje je postavio pre početka globalne finansijske krize.

„Nadam se da će se naša očekivanja ispuniti i da ćemo 21. februara moći da konstatujemo da smo imali najuspešniji sajam“, rekao je Ljajić.

On je istakao da je Sajam turizma značajan za srpski turizam, za povećanje turističkog prometa u zemlji, ali i sa stanovišta međunarodnog imidža i ugleda žemlje, budući da će više od 100 novnara iz regiona izveštavati sa manifestacije.

„Tokom sajma biće sklopljeni veliki broj ugovora i aranžmana“, podvukao je Ljajić.

Navodeći da je Slovenija zemlja partner, Ljajić je rekao da će sa slovenačkim ministrom razgovarati o mogućnostima za povećanje turističkog prometa, ističući da očekuje povećan broj turista iz Slovenije ove godine, jer je iskustvo pokazalo da u Srbiju nakon sajma uvek dolazi veći broj turista iz zemlje koja je partner.

Pored Sajma turizma, od 18. do 21. februara biće održani i 7. Sajam vina Beowinew, 12. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo Horeca, kao i 12. Sajam suvenira „Posetite Srbiju“, na oko 15.000 kvadrata izložbenog prostora, u halama 1, 1a, 2, 3 i 4 Beogradskog sajma.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh