• Novosti online

  Sakašvili priveden u Ukrajini

  Bivši gruzijski predsednik Mihail Sakašvili, koji sada predvodi jednu opozicionu stranku u Ukrajini, priveden je u Kijevu, rekla je njegova portparolka Tatjana Bagranovskaja.

  Bagranovskaja je za rusku agenciju Tass rekla da su Sakašvilija uhapsile osobe u kamuflažnim uniforma koje su ga „uterale u beli kombi i odvezle u nepoznatom pravcu“.

  Sakašvili je uhapšen u restoranu blizi prostorija njegove partije Pokret novih snaga, dodala je portparolka.

  Sakašilijev saradnik David Sakvarelidze rekao je da su ga pritvorile specijalne snage, prenela je ukrajinska agencija Unian.

  Ta agencija navodi da bezbednosni izvori kažu da je Sakašvili priveden po zahtevu službe za migracije. Prema nekim navodima njega su priveli maskirani ljudi na čijim uniformama su bile oznake granične službe.

  Sud u Gruziji je početkom godine u odsustvu osudio Sakašvilija na tri godine zatvora zbog zloupotrebe vlasti u pomilovanju četiri policajca osudjenih za ubistvo bankara.

  Sakašvili je bio predsednik Gruzije od 2004. do 2013, a 2015. je postavljen za guvernera ukrajinskog regiona Odesa. Na to mesto je podneo ostavku 2016. žaleći se da centralne vlasti ometaju njegovu borbu protiv korupcije.

  Bivši predsednik Gruzije je državljanstvo Ukrajine izgubio jula prošle godine. Iako bez državljanstva, Sakašvili je uspeo da se vrati u Ukrajinu u septembru, na silu uz pomoć pristalica koje su probile policijski kordon na poljsko-ukrajinskoj granici.

  Gruzija je zahtevala od Ukrajine ekstradiciju Sakašvilija.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com