• Novosti online

  Salkić: Zabrinjavajuće zveckanje oružjem

  SARAJEVO – Potpredsednik RS Ramiz Salkić izjavio je danas da smo ovih dana „svedoci zabrinjavajućeg zveckanja naoružanjem na Drini, u okviru policijskih vežbi, čime se mogu dovesti u krizu dobrosusedski odnosi BiH i Srbije“.

  On je dodao da ukoliko Savet za sprovođene mira u BiH (PIC) ne reaguje na zaustavljanju destruktivnog delovanja srpske politike, ovo telo ćemo, kako je kazao, „smatrati odgovornim za sve eventualne posledice“, prenosi regionalna tv N1.

  Izjavu za medije Salkić je dao prilikom boravka u Podrinju, gđe se sastao sa građanima koji su, kako je navedeno, izrazili zabrinutost zbog opsežne policijske vežbe na granici Bosne i Hercegovine, u kojoj učestvuju policijske jedinice RS i Srbije, prenosi N1.

  Akcija se sprovodi bez prisustva i uključenosti državnih organa, i policijskih službi i sigurnosnih agencija sa nivoa države BiH, što je, kako prenosi N1, izazvalo uznemirenost građana.

  On je ponovio da politika Milorada Dodika ciljano radikalizuje društvo, s ciljem konačne destrukcije BiH kao i da je pred Kancelarijom visokog predstavnika najveći izazov do sada, da sprečavanjem referenduma, kako je rekao, zaustavi pogubnu destrukciju BiH, prenosi N1.

  Salkić je takođe pozvao sve građane BiH srpske nacionalnosti da se distanciraju od ratnohuškačke politike Milorada Dodika i, kako je kazao, „njegove otvorene mržnje i želje da uništi Bosnu i Hercegovinu“.

  „Bosna i Hercegovina je i vaša domovina, u kojoj na svakom koraku imate garantovanu konstitutivnost, slobodu i mir, imate svoja imanja i tradiciju zajedničkog življenja. Ratovi nikome ne donose dobro, a o tome nam govore i iskustva koja svi na Balkanu imamo sa ratovima koje je pokrenuo Slobodan Milošević“, navodi Salkić.

  Foto/ Tanjug video

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com