Južna Srbija

Сам себе запослио у градској управи

 peda jelenkovic

Ниш – Случај заснивања сталног радног односа са градском управом у Нишу председника административног одбора Скупштине града Предрага Јеленковића прети да прерасте у нову аферу. Иако постоје различита тумачења поступка Јеленковића, који је сам себи потписао решење о запослењу – с једне стране да је у питању злоупотреба, а на другој да је све урађено по закону – у јавности Ниша подигла се велика прашина.

Све је почело прекјуче поподне, кад је на седници Градског већа заменик градоначелника Љубивоје Славковић јавно оптужио Јеленковића.

ljuba slavkovic

–У претходном периоду, представљајући се као велики моралиста, Предраг Јеленковић се борио за очување нишког буџета и смањење плата градским функционерима. И успео је у томе, плате су једном броју функционера смањене. Међутим, о каквом је моралисти реч, говори његов најновији поступак: на седници Одбора за административна питања, чији је председник, Јеленковић је сам себе запослио у стални радни однос, сам потписао решење о свом запослењу на неодређено време од 27. јануара 2016. године и сам себи одредио коефицијент 6,5 за плату. Затражио сам од Службе за прописе Скупштине града да испита законитост оваквог поступка. За сада ми је само речено да председник Скупштине града Миле Илић није одобрио ово запослење, а о целом случају ништа не зна ни градоначелник Зоран Перишић – рекао је Славковић.

У нишкој скупштини речено нам је да се још проверава исправност поступка запослења Предрага Јеленковића у стални радни однос. Такође нам је израчунато да ће као председник Одбора, по коефицијенту 6,5, имати плату од 63.000 динара месечно.

Предраг Јеленковић је потврдио да је сам потписао одлуку о заснивању радног односа на неодређено време са самим собом, али да се пре тога добро распитао у правно-стручној служби нишке скупштине.

– Консултовао сам најмање четворо правника у овој служби и сви су ми децидирано рекли да по закону, као председник Одбора за административна питања, потписујем решења свим функционерима на служби у граду, и да, самим тим, потписујем и своје. Како ми је посебно наглашено, само председник овог одбора, пошто по Статуту не постоји заменик председника, може да потписује решења за функционере у Скупштини града.

Јеленковић нам је рекао и да је до сада радио у Агенцији за приватизацију Србије. Како је ова агенција у међувремену угашена и престала да ради, он је одлучио да буде професионално ангажован у Скупштини града Ниша. До сада је, као председник Одбора за административна питања, од нишке скупштине примао само паушалну надокнаду.

Пошто за место председника одбора није предвиђено расписивање посебног конкурса, тврди он, а још 2014. године именован је на ту функцију, сада је само променио одлуку и засновао радни однос на неодређено време.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh