• Novosti online

  Самоопредељење: Наставићемо да преврћемо српске камионе

  ПРИШТИНА – Представници опозиционе партије Самоопредељење саопштили су да ће се пресретање српских камиона наставити и да за то имају своје политичке разлоге, преносе приштински медији. Представници те опозиционе партије за РТК2 кажу да имају своје политичке разлоге и да ће се пресретање камиона наставити.

  Као што су и најавили пре 10 дана, када су преврнули први камион код Подујева, активисти Самоопредељења су и у петак поновили ову акцију.

  „Ове акције нису усмерене против српске заједнице на Косову већ против хегемоније Србије на Косову, било да се ради о политичкој, економској или војној. Ми ћемо наставити са оваквим акцијама све док Србија не промени однос према Косову. И овај пут као и у предходним случајевима наши активисти су водили рачуна да нико не буде повређен”, рекао је за РТК2 Адонис Тахири из Самоопредељења.

  Полиција Косова у саопштењу наводи да још увек нико није ухапшен.

  „Непозната лица, а сумња се на активисте Самоопредељења, извела су два мушкарца, држављане Србије бошњачке националности, из камиона марке ‘мерцедес’. Након тога су изгурали возило са пута и преврнули га. Један део робе, џакови са вештачким ђубривом, испао је из камиона. Сумња се да је у акцији учествовало око 30 особа, које су са 10 возила блокирале пут и извршиле ово дело. Полиција је изашла на лице места и обавестила тужилаштво. Како Танјуг преноси, нико није повређен и ниједна особа није ухапшена”, пише у саопштењу полиције, преноси РТК2.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com