Gradovi

Sanders uvređen što ga je Hilari uporedila sa Republikancima

MILVOKI – Pretendenti za kandidata Demokratske stranke na predsedničkim izborima u SAD Hilari Klinton i Berni Sanders ukrstili su koplja tokom sinoćnje debate oko njihove podrške predsedniku Baraku Obami, a Sanders je Klintonovu čak optužio za „nizak udarac“ kad ga je uporedila sa Republikancima.

Kako se debata potencijalnih kandidata Demokrata za predsednika SAD premešta ka saveznim državama sa većim udelom manjinskog stanovništva, i Klintonova i Sanders su tokom sinoćnjeg obraćanja okupljenima na debati u Milvokiju najviše truda uložili da privuku glasače afroameričkog i hispanskog porekla, preneo je Rojters.

Najoštrije reči između dvoje kandidata su razmenjene kad je Klintonova napala Sandersa da je previše kritičarn prema Obami, koji je izrazito popularan među Afroamerikancima, čiji će glasovi igrati veliku ulogu u ishodu glasanja za stranačke kandidate u Južnoj Karolini i drugim saveznim državama u kojima se održavaju stranački izbori.

„Takvu kritiku koju smo čuli od senatora Sandersa na račun našeg predsednika očekujem od Republikanaca, ali ne i od nekog ko želi da postane kandidat Demokratske stranke na predsedničkim izborima, a možda i da nasledi Obamu“, istakla je Klintonova, koja je tokom prvog Obaminog mandata obavljala funkciju državnog sekretara.

„Gospođo državni sekretar, to je bio nizak udarac“, rekao je Sanders, inače predstavnik savezne države Vermont u Senatu.

Sanders je istakao da u Senatu podržava predsednika Obamu, iako se nije uvek slagao sa njim.

„Da li senatori imaju pravo da se ne slažu sa predsednikom?“, upitao je Sanders.

Klintonova, čija se politika značajnim delom nastavlja na Obaminu politiku, rekla je da Sanders nazvao Obamu slabićem i razočarenjem i da je „to mnogo više od prostog razmimoilaženja“.

Klintonova je pod velikim pritiskom da umiri svoje pristalice nakon što je na stranačkim izborima u Nju Hempširu u utorak izgubila od Sandersa za čak 22 poena, dok je na prvim izborima u Ajovi prethodne nedelje pobedila sa samo 0,2 odsto prednosti.

AP Photo/Morry Gash

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh