Gradovi

Santovac: Najvažniji zadaci investicije i zapošljavanje

ZRENJANIN – Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac istakao je danas da je među prvim zadacima u Zrenjaninu privlačenje novih investicija, što podrazumeva otvaranje novih radnih mesta i smanjenje broja nezaposlenih.

Santovac, koji je i funkcioner SNS, ukazao je da podaci Nacionalne službe za zapošljavanje pokazuju da je 2015. godini zaposleno 14 600 ljudi na nivou okruga.

Na konferenciji za novinare u Zrenjaninu Santovac je rekao i da lokalna vlast konstantno proverava uspešnost svog rada, ispitujući dosadašnje ostvarenje ciljeva koje je postavila pred sebe, a koji su najvažniji za razvoj grada, navodi se u saopštenju GO SNS iz Zrenjanina.

On je istakao i da je izuzetno važno stvaranje pogodnog poslovnog ambijenta koji će domaće i strane kompanije prepoznati kao odgovarajuću platformu za započinjanje i razvijanje svog biznisa, čemu je administracija umnogome doprinela ubrzavajući i olakšavajući investitorima proces pribavljanja neophodne dokumentacije za pokretanje poslova.

On je rekao i da o dosadašnjem uspehu govore konkretni podaci, u prethodne dve godine započete su investicije sa preko 40 domaćih i stranih investitora, što je dalje rezultiralo otvaranjem preko 2 000 novih radnih mesta u realnom sektoru.

On je naglasio i da su se među ovim investitorima našla i preduzeća iz Zrenjanina, što je veoma dobra vest, jer je to znak oporavka i lokalne privrede.

Onj je rekao i da je prema podacima iz 2015. godine, za svega nekoliko meseci potpisano čak 13 novih ugovora, među kojima su investitori koji po prvi put ulažu u našu sredinu, ali i oni koji zahvalujći dosadašnjem dobrom poslovnom iskustvu u gradu imaju želju da prošire svoje kapacitete.

On je pomenuo među njima kompanije “Fulgar“, kao i “Drekslmajer“ koja je i najveći poslodavac u Zrenjaninu i upravo gradi i treću proizvodnu halu, što će u ovoj godini rezultirati otvaranjem novih radnih mesta.

„Podsećam da je ovaj investitor počeo sa svega 800 radnika, a danas zapošlj?ava preko 3000”, rekao je Santovac.

Najveća realizovana investicija u gradu tokom prethodne godine je ritejl-park “Aviv Park Zrenjanin“, izraelske kompanije “Aviv Arlon“, u koji je uloženo blizu 30 miliona evra. Park je zaposlio oko 400 radnika, a za njegovu izgradnju angažovane su domaće firme.

”Takođe, mogućnosti za zapošljavanje postoje i u oblasti poljoprivrede, koja nam je od velikog značaja, zbog čega podržavamo ovdašnje poljoprivrednike. U toku 2015. godine Grad je subvencionisao deo kamate za kredite poljoprivrednih proizvođača, deo novca iz budžeta je usmeren na izgradnju atarskih puteva i bunara za navodnjavanje, nabavljeno je i 60 steonih junica koje su dodeljenje stočarima, a sve u cilju da se i ova grana ojača. Kako je planirano, podsticaji poljoprivredi neće izostati ni u toku 2016. godine.

Isto tako, naša je politika senzibilisana za potrebe osetljivih grupa građana, te smo konstantno u pokušaju da iznađemo nove načine za pružanje adekvatne podrške u njihovom zapošljavanju i time obezbedimo jednake uslova za sve građane Zrenjanina”, objasnio je Santovac.

Santovac je još napomenuo da je narod skupo platio Razvojnu banku Vojvodine i kako je napomenuo, sve ostale propale investicije, upravo iz tog razloga se neće dozvoliti da aktuelna vojvođanska vlast nastavi sa manipulacijama i obmanjivanjem.

„Dok se ujedinjeno-razjedinjena Demokratska stranka bavi čistom demagogijom, mi ćemo raditi i stvarati moderniji i uspešniji Zrenjanin”, istakao je Santovac.

Preview

SASA SANTOVAC

SASA SANTOVAC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh