• Gradovi

  Saobraćaj otežan na Gazeli i Zrenjaninskom putu

   

  Saobraćaj se danas odvijao otežano na mostu Gazela u smeru ka Novom Beogradu i na Zrenjaninskom putu u delu kod Borče, dok su ostale ulice u Beogradu bile prohodne, iako je za jutros na društvenim mrežama bio najavljen protest vozača nezadovoljnih cenom goriva u Srbiji.

  Kako je rečeno agenciji Beta u Gradskom saobraćajnom preduzeću, gužve na Zrenjaninskom putu traju od 7.30.

  Iz beogradskog taksija rečeno je da je saobraćaj bio blokiran na Gazeli ka Novom Beogradu i do Dušanovca, kao i da se odvijao otežano na Zrenjaninskom putu.

  Na društvenim mrežama bile su objavljivane slike nekoliko automobila koji su blokirali saobraćaj, ali se vozila ipak usporeno kreću.

  Gradjani Novog Sada su iz protesta zbog cene goriva oko 8.00 časova blokirali raskrsnicu kod Futoške pijace, jednu od najprometnijih saobraćajnica u tom gradu.

  Većina ljudi u to vreme odlazi na posao, a kako su preneli lokalni mediji, raskrsnicu Bulevara oslobodjenja, Futoške i Jevrejske ulice, blokiralo je desetak vozača automobila i nekoliko motociklista.

  Blokada u Novom Sadu prošla je mirno, a kola hitne pomoći bila su propuštana kroz gužvu koja se stvorila.

  Prenos na saobraćajnim kamerama povremeno je u prekidu.

  Protest je prethodna tri dana održan u više gradova u Srbiji, a organizovan je putem društvenih mreža jer je cena goriva u Srbiji od početka godina porasla za skoro devet dinara po litru, a dizela za više od 11 dinara.

  Zahtevi su da se usvoji nova cena goriva koja ne sme biti viša od 110 dinara za dizel i 120 dinara za bezolovni benzin, da se ubuduće cena goriva obračunava tako što će se na osnovnu cenu benzina uračunati porez, pa tek onda na oporezovanu cenu goriva da se doda akciza koja ne sme da bude viša od 50 odsto osnovne cene benzina.

  Vozači takodje zahtevaju da cena plina ne sme da bude veća od polovine cene bezolovnog benzina.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com