Gradovi

Saobraćaj slabijeg intenziteta, bez vanrednih obustava

BEOGRAD – Vozače će danas u većini krajeva Srbije pratiti povoljne vremenske prilike, a saobraćaj je slabijeg intenziteta i obavlja se bez posebnih zastoja i vanrednih obustava, dok na naplatnim rampama nema dužih zadržavanja, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Slabi pljuskovi, praćeni grmljavinom, mogući su jedino u zapadnim i jugoistočnim delovima zemlje, pretežno u planinskim predelima. Česte promene vremena karakteristične za period u kojem se nalazimo i prelazak sa suvog na mokar kolovoz vozačima prestavlja

veliku opasnost u vožnji, posebno ukoliko brzina nije smanjena i prilagođena uslovima na putu, upozorava AMSS.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične Policije Srbije, na našim putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Što se tiče izmena u saobraćaju, danas od 07.00 do 17.00 sati i sutra od 07.00 do 19.00 sati na (autoputu) državnom putu I/A reda broj 1, na deonici od petlje Mali Požarevac do Begaljičkog brda, u smeru Niš-Beograd, izmenjen je saobraćaj zbog radova na sanaciji oštećenog kolovoza.

Danas će se saobraćaj odvijati zaustavnom trakom, a sutra brzom (preticajnom) saobraćajnom trakom.

Sutra će od 09.00 do 18.00 sati biti obustavljen saobraćaj na državnom putu I B reda broj 27, Loznica 2 – Zavlaka 2, deonica Krst – Zavlaka 2, a alternativni putevi za sve kategorije vozila su državni put II/A reda broj 139 Krst – Krupanj i državni put II/A reda broj 137 Krupanj – Zavlaka.

Danas do 15.00 sati izvodiće se radovi na sanaciji oštećenog kolovoza na delu državnog puta I A reda broj 1, deonica Batočina-Jagodina, u smeru ka Nišu. Radovi se izvode u voznoj i zaustavnoj traci, a saobraćaj se odvija levom (preticajnom) saobraćajnom trakom.

Do sutra nije predviđeno potpuno zaustavljanje saobraćaja na Autoputu E80, Niš – Dimitrovgrad (Granica sa Bugarskom), deonica od

Čiflika do Staničenja.

Kad je reč o neprohodnim putnim pravcima, obustavljen je saobraćaj zbog aktivnog klizišta „Carevac“ na državnom putu I/B reda broj 28, deonica Dub – Kostojevići.

Alternativni putevi su Užice – Kneževići (DP Ib/23) – Kremna (DP Ib/28) – Kaluđerske Bare – Bajina Bašta (IIa/170) – Rogačica ili

Užice – Dubci (Ib/28) – Kremna (IIa/173 – Ib/28) – Kaluđerske Bare –

Bajina Bašta (IIa/170) – Rogačica.

Obustavljen je i saobraćaj zbog radova na sanacije klizišta na državnom putu II B reda broj 342, deonica Ub – Popučke – Iverak, a alternativni put je Ub – Slovac – Valjevo.

Došlo je i do obustave saobraćaja na državnom putu II A reda broj 211, Brzeće-Kopaonik, u naselju Drenjak, zbog odrona, dok alternativni put vodi preko Jošaničke Banje ili mesta Boturić, navodi se u saopštenju.

Foto Tanjug/ N.Milošević, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh