• BG

  SAOBRACAJNI HAOS U NAJAVI: TAKSISTI ZAKAZALI PROTEST U 16 SATI ISPRED VLADE SRBIJE U NEMANJINOJ ULICI

  TAKSISTI su za danas 16.00 ponovo zakazali protest ispred Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici. U želji da, kako kažu, iskažu svoje nezadovoljstvo zbog korišćenja internet aplikacija za pozivanje taksi vozila, okupiraće centar grada do 18.00.

  Ipak, iz Udruženja taksista Srbije navode da oni ne podržavaju ovaj vid protesta, kojim se ometa život sugrađana.

  – Stop IT mafiji. Kolege, aplikacije za divlje taksiste, pod plaštom limo-servisa, preotimaju nam delatnost. Čekali smo zakon, ali efekta nema – navodi se u najavi protesta.

  Koji će se tačno taksisti priljučiti protestu zbog, kako tvde, spore primene izmena Zakona o prevozu putnika u javnom transportu, ne zna se. Iz Udruženja taksista Srbije svim radio-centrima poput „Pink taksija“, „Naksija“, „Luks taksija“, „Čukaričkog“ i „Beo taksija“ stigao je dopis da se ne pridružuju protestu i da ne maltretiraju građane na ovakav način.

  – Udruženje taksista osuđuje ponašanje pojedinih taksista jer nije način da iskažu svoje nezadovoljstvo tako što će maltretirati građane – ističe Aleksandar Bijelić, predsednik Saveza udruženja taksista Srbije.

  – Država je usvajanjem izmena zakona izašla u susret taksistima, izborili smo se za sve što smo tražili i nema potrebe da sada neke kolege izađu na ulice.

  Koliko će taksista izaći na ulice, ne zna se, ali i mali broj dovoljan je da zaustavi saobraćaj kroz Nemanjinu.

  Iz kompanije „Kargo“, na čiji rad su taksisti najviše kivni, osuđuju štrajk.

  – Razlog zbog koga taksisti protestuju je gašenje „Kargo“ aplikacije, ali odgovor naše kompanije nikada neće biti štrajk. Vreme je da taksi kartel prestane sa ucenama, monopolom i da građani sami odluče koju vrstu usluge prevoza će koristiti za svoj novac – kažu u kompaniji „Kargo“.

  NELEGALNI

  Pre desetak dana, na istom mestu protestovali su taksisti koji nemaju taksi oznake Grada Beograda, već okolnih mesta.

  Oni u prestonici saobraćaju kao divlji taksisti, a zahtevali su od Vlade da im omogući da taksiraju kao legalni.

  Izvor: Vecernje novosti

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com