Novosti online

Саопштена имена жирија програма „Српски филм“

У националној селекцији 44. Феста биће приказано 19 филмова, а о наградама ће одлучивати жири који чине глумац и редитељ Драган Бјелогрлић (председник), редитељ Вук Ршумовић (Србија), глумица Козмина Стратан (Румунија), редитељ Невио Марасовић (Хрватска) и Бернд Будер, немачки филмски новинар и фестивалски програмски директор.

Публика ће премијерно имати прилику да погледа домаћа остварења „Влажност” Николе Љуце, „Добра жена” Мирјане Карановић, „Отаџбина” Олега Новковића, „Процеп” Дејана Зечевића, „Апофенија” Марина Малешевића, „Отворена” Момира Милошевића и „Палуба испод Теразија” Дејана Влаисављевића.

Интернационални петочлани жири одлучиваће о наградама у категоријама: најбољи филм, најбољи сценарио, најбоља режија, најбоља мушка улога, најбоља женска улога и најбољи деби а биће додељена и награда жирија.

Најбољи филм понеће награду Београдски Победник, најавили су органзиатори.

Од ове године у националној селекцији налазе се и филмови чији је мањински копродуцент Србија од којих ће премијеру имати „С оне стране” Зринка Огресте, „Живот је труба” Антониа Нуића, „Народни херој Љиљан Видић” Ивана Горана Витеза, „Брат Дејан” Бакура Бакураџе, „Ти мене носиш” Ивоне Јуке и „Звиздан” Далибора Матанића.

Ови филмови ће се такмичити за посебне награде за мањинске копродукције у три категорије – најбољи филм, најбоља режија и најбоље глумачко остварење. (Танјуг)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh