Gradovi

Šapić poklanja medalje u humanitarne svrhe

BEOGRAD – Nekadašnji vaterpolo reprezentativac Aleksandar Šapić, trenutno na funkciji predsednika Opštine Novi Beograd, najavio je danas da će medalje osvojene tokom bogate igračke karijere pokloniti u humanitarne svrhe.

„Sve svoje medalje, sa najvećih svetskih takmičenja, koje sam osvojio tokom sportske karijere, pokloniću u humanitarne svrhe, kako bi se pomoglo deci kojoj je pomoć neophodna da bi nastavili normalan život“, napisao je Šapić na Tviteru i najavio da će detalje izneti sutra od 12 sati na konferenciji za medije u prostorijama Humanitarne fondacije Novi Beograd.

Šapić je za reprezentacije Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Srbije odigrao 385 utakmica i postigao 981 gol, po čemu je rekorder.

On je osvojio 20 medalja na velikim takmičenjima: tri na Olimpijskim igrama (srebro i dve bronze), četiri na Svetskim prvenstvima (zlato, srebro i dve bronze), pet na Evropskim prvenstvima (tri zlata i dva srebra), pet u Svetskoj ligi (četiri zlata i jedno srebro), dve na Svetskom kupu (zlato i bronza) i jednu na Mediteranskim igrama (zlato).

U klupskoj karijeri, igrajući za Partizan, Zvezdu, Bečej, Kamolji, Savonu i Šturm osvojio je 21 trofej, uključujući i titulu prvaka Evrope sa Bečejcima.

Foto Tanjug, D. Peternek/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh