• BG

  САРАДЊА БЕЛЕ ПАЛАНКЕ СА КУЧЕВОМ У ЦИЉУ УНАПРЕЂЕЊА УСЛУГА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

  Palanka

  Установа за старије и одрасле “Кучево“ из Кучева, која ради при Центру за социјални рад, обележила је свој Дан у петак 26.маја.

  Обележавању су присуствовали представници министарстава и владиних институција, представници локалних самоуправа, директори Герентолошких центара и Центара за социјални рад.

  Испред општине Бела Паланка овој свечаности присуствовала је Ивана Станковић, већник за социјалну заштиту.Palanka Ivana

  ‘’Имала сам изузетну прилику да обиђем установу за старије у Кучеву, која је једна од највећих у Србији и упознам се са начином рада.

  Установа тренутно има око 150 корисника са којима раде 5 медицинских радника и 12 неговатељица.

  Сада када смо успоставили добру сарадњу са руководством установе, њихово искуство у раду биће нам веома значајно с обзиром на то локална самоуправа има у плану отварање герентолошког центра’’- истакла је Станковићева.

  Директорка Центра за социјални рад општине Кучево, Слађана Марановић – Николић, истакла је да је општина Бела Паланка пример добре праксе када је у питању ванинституционална заштита старијих, односно пружање услуге ‘’Помоћ у кући за стара лица’’.

  ‘’Будућа сарадња  и размена искустава у пружању услуга социјалне заштите унапредиће ову области у обе општине у циљу стварања квалитетнијих услова за живот угрожених категорија становништва’’. – рекла је Марановић – Николић.

  Љ.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com