• Hronika

  Sarajevo: Škola zabranila nošenje hladnog oružja

  SARAJEVO – Obaveštenje o zabrani nošenja hladnog oružja na vrata Osnovne škole „Hrasno“ u Sarajevu, uzburkala je javnost u BiH.

  Direktor škole Sejdo Mirvić, međutim, kaže za Klix.ba da je to obaveštenje tek preventivna mera.

  Prema rečima Mirvića, obaveštenje je na vrata škole postavljeno kao preventivna mera, s obzirom na to da se jedan od učenika u tajnosti poverio školskom pedagogu i kazao kako je jedan učenik na nastavu doneo neku vrstu hladnog oružja, ali o kome i o čemu se radi, nastavno osoblje i uprava škole nije utvrdila.

  On pretpostavlja kako su takve situacije moguće, ali upozorava učenike da nema potrebe da sa sobom nose skalpele ili šarfcigere koji su neophodni tokom izvođenja nastave na nekim predmetima, jer škola je osigurala sav potreban materijal.

  „Nismo sigurni da li je podatak koji je pedagog dobila od tog učenika tačan ili je tek produkt mašte. Svesni smo i kako neki učenici sa sobom nose metalne predmete kako bi se odbranili od pasa lutalica na putu do škole, ali takvi predmeti se ne unose u zgradu“, rekao je Mirvić.

  Škola je pre nekoliko godina dobila i detektor za metal, koji je u funkciji, ali do sada nije bilo potrebe da se koristi.

  Foto Tanjug/video, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com