Gradovi

Sarkozi saslušan zbog troškova kampanje 2012. godine

Bivši francuski predsednik Nikolas Sarkozi izveden je danas pred istražnog sudiju kako bi odgovorao na pitanja u vezi skandala sa preteranim troškovima njegove neuspele predsedničke kampanje 2012. godine.

PARIZ – Bivši francuski predsednik Nikolas Sarkozi izveden je danas pred istražnog sudiju kako bi odgovorao na pitanja u vezi skandala sa preteranim troškovima njegove neuspele predsedničke kampanje 2012. godine.

Sarkozi koji je i potencijalni kandidat Republikanaca, njegove desničarske opozicione stranke na izborima 2017. godine, odgovaro je u vezi takozvane „afere Bigmalion“.

On je više puta opovrgao da je bio upoznat sa dvostrukim knjigovosdstvom i lažnim računima u vrednosti od oko 18 miliona evra koje je izdala kompanija Bigmalion koja se bavi oranizacijom događaja. To znači da su troškovi njegove kampanje bili dvostruko viši od zakonskog ograničcenja.

Zvanična istraga zbog finansijskih prestupa pokrenuta je protiv četiri istaknuta funkcionera kampanje, uključujući menadžera i blagajnika dok je Sarkozi, u knjizi koju je objavio prošlog meseca, napisao da je to teško poverovati ali da je istina da nije znao ništa o toj kompaniji dok nije izbio skandal.

Istražne sudije mogu da pokrenu istragu o Sarkoziju ili da ga proglase za svedoka u ovom slučaju.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh