Gradovi

Šarlota Remplig: bojkot Oskara je rasizam prema belcima

PARIZ – Gostujući u emisiji francuskog radija „Europe 1“, britanska glumica Šarlota Remplig izjavila je danas da je bojkot Oskara, koji je najavilo nekoliko njenih američkih kolega, „čin rasizma prema belcima“.

Ne plašeći se da ide „protiv vetra“, 69-godišnja glumica je rekla da „crni glumci možda nisu zaslužili ove godine da uđu u najuži izbor“.

Šarlota, koja je nominovana za Oskara najbolju žensku ulogu u filmu „45 godina“, ne deli stav američkog reditelja Spajka Lija da treba uvesti kvote za manjine na filmu.

„Zašto klasifikovati ljude?“, zapitala se ona, dodajući da „će uvek biti problematičnih situacija: ovaj je manje lep, ovaj je previše crn, a ovaj previše beo“.

„Uvek će neko štrčati. Da li treba sve klasifikovati kako bismo svuda imali na hiljade manjina?“, upitala je Šarlota koja ne razume „zašto se i dalje pravi razlika uzmeđu rasa“.

Glavne konkurentkinje na ovogodišnjoj dodeli Oskara, koja će se održati 28. februar u los Andelesu, biće joj Kejt Blanšet (Kerol), Bri Larson (Soba), Dženifer Lorens (Džoj) i Serši Ronan (Bruklin).

AP Photo/Matt Sayles, File

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh