• Novosti online

  Šarović: Ukoliko Vučić za sedam dana ne vrati poklone koje je zadržao podnećemo prijavu …

  Predsednik pokreta Ljubav, vera, nada Nemanja Šarović izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić za poklone koje je dobijao od privrednika i šeika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata tokom 2012. godine navodio da su vrednosti od po 400, odosno 800 dinara, što je verovatno daleko ispod njihove tržišne vrednosti, i pozvao je predsednika da sve poklone koje je zadržao da na prodaju, a da novac tako prikupljen uplati za lečenje bolesnog deteta iz Kragujevca.

  Šarović je na konferenciji za novinare ispred predsedništva Srbije rekao da Vučić tokom 2012. godine primio 28 poklona za koje je naveo da su ukupne vrednosti 19.700 dinara, i sve ih je zadržao, pod objašnjenjem da su neki od njih bili „plastične“ figure.

  Šarović je rekao da je rekao da je zbog toga pokret Ljubav, vera, nada za predsednika Srbije spremio poklone, „plastičnu patku“, svinju i zeca, koje će mu predati preko sekretarijata predsedništva, „da može da ih zadrži“ pošto su male vrednosti, zajedno sa zahtevom da poklone koje je zadržao da na aukciju u roku od sedam dana, ili će protiv njega biti podneta prijava Agenciji za borbu protiv korupcije.

  „Vučić je u 2013. godini prijavio samo dva poklona, sliku koju je dobio od šeika Bin Zajeda, za koju je naveo da vredi 810 dinara i plastičnu kamilu, koju je dobio od direktora firme iz UAE, za koju je rekao da košta 400 dinara“, rekao je Šarović i pitao da li neko može da veruje da milioneri poklanjaju slike 800 dinara?

  On je dodao da predsednik Srbije po zakonu ima pravo da zadrži poklone u vrednosti od deset odsto od prosečne zarade u zemlji, u vreme kada je poklon dobijen, a da sve što je iznad toga mora da vrati u javnu svojinu.

  „U toku 2013. godine nema nijednog prijavljenog poklona, sve do septembra 2014. nema nijednog poklona. Od kraja 2014. godine (Vučić) nije zadržavao poklone“, kazao je Šarović.

  Medju primerima kakvi su pokloni koje je predsednik Vučić zadržao, uz tvrdnju da su male vrednosti, Šarović je naveo „sliku dimenzija 50 sa 88 centimetara koju je poklonio ambasador Irana za koju je prijavljeno da vredi 600 dinara“, kao i „repliku generalskog bodeža ruske vojske koju je dobio od Dimitrija Rogozina za koju je prijavljeno da vredi 2.000 dinara“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com