• Novosti online

  Saša Janković (PSG): Nisam iznenadjen odlukom Tužilaštva da odbaci naše prijave

  Predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Saša Janković kazao je danas da nije iznenadjen odlukom Drugog osnovnog tužilaštva u Beogradu da odbaci krivične prijave koje je taj pokret podneo protiv ministara Nebojše Stefanovća i Branka Ružića i još 17 gradjana zbog sumnje da su izvršili krivično delo sastavljanje netačnih biračkih spiskova.

  „Nisam iznenadjen, naše tužilašto odavno nije samostalno ono je alat u rukama jedne političke stranke“, kazao je Janković u emisiji Pravi ugao na Radio-televiziji Vojvodine.

  On je istakao da je Pokret imao dokaze ne samo protiv ministara već i gradjana koji su se našli na biračkom spisku, a ne žive na tim adresama.

  „Da je tužilaštvo razmotrilo krivične prijave kao što treba onda bi pozvalo te osobe i pitalo ih da li žive na toj adresi, kada su se prijavili na tu adresu, da im daju ugovor o zakupu“, rekao je Janković.

  On je kazao da nije iznenadjen i da je krivične prijave podneo da bi učinio uslugu Tužilaštvu da se „probude iz transa i kome u kojoj se nalaze“.

  „Treba nešto da ih protrese, nadam se da će ih protresti svest o tome da svi vide da to što rade, rade ne u korist gradjana nego u korist jedne stranke“, istakao je Janković.

  On je rekao da izjava ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića da „birački spisak nikad nije bio sredjeniji“, nije tačna i da su oni sve vreme na to upozoravali.

  „To što nije sredjeni nije slučajnost već je to bilo zloupotrebljeno“, kazao je Janković i dodao da veruje da je neurednjeni birački spisak uticao na izborni rezultat.

  On je kazao da izbori nisu tačno pokazali izbornu volju gradjana.

  „Tužilaštvo nije depo za stranačke kadrove, već za primenu zakona“, zaključio je Janković.

  Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je danas krivičnu prijavu Pokreta slobodnih gradjana protiv ministara Nebojše Stefanovća i Branka Ružića i još 17 gradjana jer nema dokaza da su sačinil netačni birački spisak povodom beogradskih izbora.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com