• BG

  Saša Radulović ostao bez poslaničke grupe, Dušan Pavlović na čelu novoformirane

   

   

  Poslanici koji su poslednjih nekoliko dana napustili pokret Dosta je bilo (DJB) i poslanički klub oformili su danas u Skupštini Srbije novu poslaničku grupu „Politika mora biti drugačija“, rečeno je agenciji Beta.

  U novoj poslaničkoj grupi je još aktuelni predsednik DJB Branislav Mihajlović.

  Poslaničku grupu čine i Dušan Pavlović, Jasmina Nikolić, Ratko Jankov i Ana Stevanović.

  Za predsednika poslaničke grupe je odredjen Pavlović, a njegova zamenica je Stevanović. Ovo je druga poslanička grupa koju čine bivši poslanici DJB.

  Izlaskom ovih poslanika iz poslaničkog kluba pokret DJB i Saša Radulović je ostao bez dovoljnog broja poslanika potrebnih za opstanak poslaničkog kluba DJB na čijem je čelu bio. Uz njega je ostala još samo poslanica Branka Stamenković.

  Poslanička grupa je počela da se osipa 2016. godine posle izbora za predsednika Srbije, kada su je napustila tri poslanika i ostala da deluju u parlamentu samostalno. Potom posle beogradskih izbora ove godine, DJB je napustilo pet poslanika koji su ostali da deluju u parlamentu i formirali Pokret centra.

  Poslanik Miloš Bošković je vratio mandat tada i umesto njega je u parlament ušla Nada Kostić, koja nastupa u skupštini samostalno.

  Do najnovijeg raskola u pokretu DJB je došlo pošto je Pavlović odlučio da istupi iz DJB. On je tu odluku doneo jer je, kako je naveo, DJB napustio svoj ideološki profil i pomerio se previše udesno.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com