Gradovi

Sastanak Jahjage i lidera stranaka bez konkretnog rešenja

PRIŠTINA – Lideri većine kosovskih parlamentarnih stranaka i pojedine diplomate okupili su se danas kod predsednice Atifete Jahjage kako bi razgovarali o prevazilaženju političke krize nastale kada je opozicija počela da blokira rad parlamenta.

Sastanku prisustvuju lideri vladajućih Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa i Demokratske partije Kosova Hašim Tači, opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, kao i šef kancelarije EU na Kosovu Samuel Žbogar i američki ambasador Greg Delavije u svojstvu posmatrača.

Na sastanku je i Slavko Simić, predsednik Srpske liste, koja je deo vladajuće koalicije, prenosi RTK2.

Lideri opozicionih pokreta Samoopredeljenje Visar Imeri i Incijative za Kosovo Fatmir Ljimaj, takođe su pozvani na sastanak, ali su odbili da učestvuju budući da traže razgovore samo o zakazivanju prevremenih parlamentarnih izbora.

Od opozicionih stranaka jedino je lider ABK Ramuš Haradinaj odlučio da učestvuje na sastanku kako bi, kako je juče izjavio, predstavio zahteve ujedinjene opozicije da je izlazak iz sadašnje situacije raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora i donošenje odluke da

se kosovski predsednik bira glasovima građana, a ne da ga bira Skupstina Kosova kao do sada, navodi RTK2.

Foto Tanjug/video, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh