• BG

  Sastanak opozicije održan u Beogradu. U narednim danima stranke konačno o bojkotu izbora

  U zgradi beogradske opštine Stari grada  odrzan je sastanak predstavnika opozicionih stranaka o, kako je najavljeno, aktuelnoj političkoj situacija.

  Na sastanak su došli predstavnici Saveza za Srbiju Dragan Djilas (SSP), Zoran Lutovac (DS), Dušan Petrović (Zajedno za Srbiju), Zdravko Ponoš (Narodna stranka) Borko Stefanović (SSP), Jugoslav Kiprijanović (Dveri).

  Došli su i predstavnici stranka i pokreta koji nisu deo tog saveza: Socijaldemokratske stranke, udruženja Jedan od pet miliona, Ne davimo beograd, Dosta je bilo, Lokalni front i Stranke moderne Srbije.

  Prethodni sastanak predstavnika opozicije održan je 5. avgusta, takodje u Opštini Stari grad,a tema je bila sprovodjenje „Sporazuma s narodom“.
  Dragan Djilas: Svaka stranka će pojedinačno odlučivati o bojkotu

  Zajednički stav Saveza za Srbiju je identičan nema smisla učestvovati na izborima pod ovakvim uslovima odnosno ako nisu fer i pošteni, ali svaka stranka pojedinačno će u narednih nekoliko dana doneti konačnu odluku o bojkotu, izjavio je danas predsedenik Stranke slobode i pravde Dragan Djilas.

  Djilas je novinarima u Beogradu, posle sastanka potpisnika Sporazuma sa narodom, rekao da će njegova stranka odlučivati o bojkotu 1. septembra, Dveri naredne nedelje, a preostale stranke koje su deo saveza u prvih 15 dana septembra.

  On je kazao da opoziciona organizacija koje su učestvovala na sastanku iskazale stav da nisu spremne da izadju na „lažne izbore“, i da će odluku o bojkotu doneti u narednom periodu ili kada izbori budu raspisani.

  Djilas je rekao i da je svestan da odluka o bojkotu nije laka ali da on ne očekuje velike napretke u procesu demokratizacije i oslobadjenja medija.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com