Novosti online

Savet za gradjansku kontrolu policije: Mladić u Podgorici nije pretučen po nacionalnoj osnovi

Devetnaestogodišnji J.V. iz Danilovgrada, koga je u ponedeljak nakon dočeka vaterpolo reprezentativaca Crne Gore u Podgorici pretukla grupa muškaraca nepoznatih policiji, „nije pretučen po nacionalnoj osnovi“, saopštio je Savet za gradjansku kontrolu rada policije.


Savet je ocenio da je „postupanje organa i zvaničnika drugih država“ povodom tog slučaja „bespredmetno i kontraproduktivno“.

Razmatrajući „slučaj gradjanina J.V.“, Savet je „utvrdio profesionalno postupanje službenika Centra bezbednosti Podgorica, kao i da konflikt u konkretnom dogadjaju nije po nacionalnoj osnovi“.

Na to, kako je saopšteno, „neupitno ukazuju dosadašnje izjave oštećenog gradjanina i očevidaca“ i „bespredmetno je i kontraproduktivno postupanje organa i zvaničnika drugih država koji tako ne doprinose rešavanju slučaja koji će svoj pravni epilog dobiti u okviru prekršajnog postupka“.

Više osoba napalo je mladića u podgoričkom naselju Siti kvart u ponedeljak uveče nakon masovne proslave i svečanog dočeka vaterpolo reprezentacije Crne Gore koja je osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Pojedini mediji su javili da je mladić napadnut zato što je dizao tri prsta i da je napad bio nacionalno motivisan, dok pojedini mediji pak tvrde da je napdnutom u odbrani pomogao mladić koji je nosio crnogorsku zastavu.

Napadnuti mladić je zadobio lakše telesne povrede.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh