Gradovi

Savetnik Klintonove: FBI da objavi šta zna o Trampu i Rusima

VAŠINGTON – Robi Muk, šef predizborne kampanje demokratskog kandidata za predsedničke izbore Hilari Klinton, pozvao je u utorak FBI da obelodani šta zna o bilo kakvim vezama između republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa i Rusije.

On je optužio FBI da je nepravedno objavio istragu o mejlovima sa privatnog servera demokratske kandidatkinje dok se, istovremeno, nije oglasio kada kada je u pitanju republikanski kandidat, preneo je Rojters.

„Ukoliko ste u poslu objave informacija u vezi sa istragama o predsedničkim kandidatima, objavite sve što imate o Donaldu Trampu. Objavite informacije o njegovim vezama sa Rusima“, rekao je Muk za Si-En-En.

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je juče da veruje da je direktor FBI Džejms Komi čovek od integriteta koji ne pokušava da utiče na američke predsedničke izbore najavom istrage dodatnih mejlova sa privatnog servera demokratske kandidatkinje Hilari Klinton.

S druge strane, vođa demokratske većine u američkom Senatu Hari Rid optužio je FBI da ima dvostruke standarde, jer je usmerio pažnju na istragu o mejlovima predsedničke kandidatkinje u SAD Hilari Klinton, uprkos tome što ima „eksplozivne informacije“ koje dovode u vezu njenog rivala Donalda Trampa sa Vladom Rusije.

Demokrate su, inače, i ranije ukazivale na povezanost između Trampa i predsednika Rusije Vladimira Putina.

U prethodnoj debati, demokratska kandidatkinja Hilari Klinton direktno je optužila njenog republikanskog rivala da je „Putinova lutka“, što je Tramp odbacio kao netačno.

U međuvremenu, obaveštajne službe SAD su zaključile da su hakeri iz Rusije odgovorni za hakovanje mejlova Demokratskog Nacionalnog Komiteta.

FBI je nedavno saopštio da ispituje mogućnost ponovne istrage nakon što su pronađeni novi mejlovi sa privatnog servera Hilari Klinton koji bi mogli sadržati poverljive informacije.

FBI je u julu saopštio da je istraga u vezi s tim završena.

Obelodanjivanje novih mejlova Klintonove dok je bila državna sekretarka pokreće mogućnost ponovnog otvaranja istrage o demokratskom predsedničkom kandidatu samo nekoliko dana uoči izbora.

AP Photo/Andrew Harnik

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh