• Novosti online

  Savez civilnih invalida rata demantuje da učestvuje u protestu u Pionirskom parku

  Predsednik Saveza civilnih invalida rata Slavko Djordjević izjavio je danas da to udruženje nema nikave veze sa protestom grupe ratnih veterana i invalida u Pionirskom parku u Beogradu i naveo da učesnici tog skupa ne govore u ime saveza na čijem je on čelu.

  U izjavi agenciji Beta, Djordjević je rekao da je reč o pojedincima koji ne pripadaju nijednom udruženju i koji svakako ne mogu da govore u ime Saveza civilnih invalida rata jer je to jedinstvena organizacija na teritoriji čitave Srbije, koja okuplja sve opštinske, medjuopštinske i regionalne članice.

  „Oni nemaju nikakav legitimitet da nas zastupaju. Niti su se nama obraćali niti smo mi sa njima o bilo čemu razgovarali“, rekao je on.

  Djordjević je rekao da Savez civilnih invalida rata nije upoznat sa zahtevima koje iznosi grupa ratnih veterana i invalida koji protestuju ali i dodao da ih ti zahtevi i ne interesuju, već da samo žele da se ograde od njihove aktivnosti.

  „Svoja prava i poboljšanje svog statusa mi ostvarujemo isključivo preko institucija sistema. Kako u razgovorima sa predstavnicima resornog ministarstva tako i sa ostalim ljudima iz Vlade Srbije. Mi smo se sastajali sa njima i sastajaćemo se i ubuduće“, rekao je Djordjević.

  On je naveo da Savez civilnih invalida rata ne namerava da preduzima neke pravne korake protiv učesnika tog skupa već samo da saopšti da sa njima nema nikakve veze i da oni ne mogu da zastupaju interese saveza.

  Grupa ratnih veterana i invalida rata protestuje već više dana u Pionirskom parku, u znak nezadovoljstva svojim društvenim položajem i pravima.

  Organizator skupa Nenad Stanić ranije je rekao da je država pokazala da ne brine o toj populaciji i da su ratni vojni invalidi i veterani „prepušteni sami sebi“.

  Oni zahtevaju povlačenje Predloga zakona o boračko-invalidskoj zaštiti, osnivanje „boračkog ministarstva“ i takozvani „borački dodatak“, a Djordjević navodi da se Savez civilnih invalida rata sa tim ne slaže.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com