• Gradovi

  Savez za Srbiju: Okuplja nas želja da zaustavimo kolonu onih koji odlaze iz zemlje

  Lideri Saveza za Srbiju poručili su danas u Novom Sadu da taj opozicioni blok nije formiran iz mržnje prema nekome, već iz želje da se zaustavi „nepregledna kolona onih koji odlaze iz Srbije“.

  Na tribini u novosadskom Radničkom domu, na kojoj je predstavljen Program u 30 tačaka Saveza za Srbiju, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac ocenio je da su institucije, mediji i ljudi u Srbiji „zarobljeni“.

  „Fabrika laži radi u tri smene, zato borba mora biti istrajna. Dužni smo da se suprotstavimo, da gasimo požar zajedno a ne da gledamo razlike“, kazao je Lutovac, a preneo Savez za Srbiju.

  Bivši gradonačelnik Beograda Dragan Djilas ocenio je da u istoriji Srbije „nije bilo većeg lažova od Aleksandra Vučića“ i dodao da će Srbija biti normalna zemlja „kad televizija Pink izgubi nacionalnu frekvenciju“.

  „A izgubiće je tako što će postojati institucije koje će proceniti da li oni ispunjavaju uslove za nacionalnu frekvenciju koja je javni resurs“, kazao je Djilas i dodao da su mediji poput Pinka, „fabrike mržnje i laži koje truju, šire mržnju i huškaju ljude jedne na druge po partijskoj pripadnosti“.

  Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović odbacio je navode da je Savez za Srbiju formiran zbog „mržnje prema jednom čoveku“.

  „Okupili smo se da promenimo sistem i filozofiju rasprodaje, da zaustavimo neprekidnu kolonu onih koji odlaze, da uvedemo Zakon o poreklu imovine i neka počne od nas, da se sve doktorske diplome provere, da vratimo dostojanstvo prosvetnim i zdravstvenim radnicima“, kazao je Stefanović.

  Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je da postoje Savez za Srbiju koji se, kako je rekao, bori za sve ljude u zemlji i „savez protiv Srbije, upravo onaj koji hoće da ruši Spens“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com