Gradovi

Savić: Rokovi dobro procenjeni

Savić: Prihvatanje ponude manje više očekivano

BEOGRAD – Prihvatanje ponude kineske kompanije Hbis za privatizaciju Železare Smederevo manje – više je očekivano i nema razloga da se sumnja da će ceo proces privatizacije biti uspešno do kraja realizovan, smatra profesor Ekonomskog fakulteta Ljubodrag Savić.

„Nema nikakvih razloga da sumnjamo da se taj tender do kraja ne realizuje, imajući u vidu da je već pregovarano sa kineskom kompanijom i da su definisani uslovi čim je raspisan javni poziv za privatizaciju“, rekao je Savić Tanjugu.

Prema njegovim rečima, ostaje da se vidi kakav će biti stav EU, koja, kaže Savić, nerado gleda na dolazak kineske kompanije na srpsko tržište.

„Sasvim je jasno da oni žele takozvane fer uslove, što znači da se tender ispoštuje, ali i da se na evropskom trižištu prodaje samo srpski čelik“, navodi Savić

„To što se tiče nas, ne predstavlja neki naročiti problem“, kaže on.

Ukazujući na to da su predstavnici Vlade ukazali da bi u aprilu moglo da dođe i do potpisivanja ugovora, Savić kaže da ne sumnja da je to dobro procenjeno pre raspisivanja tendera i da nema razloga da se sa time kasni.

Jedini razlog za kašnjenje može biti stav EK, koji može odugovlačiti u procesu donošenja odluka, naglašava.

Ponuda kineske kompanije Hbis za privatizaciju Železare Smederevo prihvaćena je danas nakon otvaranja ponude, a cena je nešto veća od minimalne i iznosi 46 miliona evra.

Vladina radna grupa danas je u 11 sati otvorila ponudu sa kineskim partnerom i zaključeno je da je ona u skladu sa traženim uslovima na tenderu.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh