Ekonomija

Savremeni teretni vagoni stigli na srpske pruge!

Savremeni teretni vagoni stigli na srpske pruge!Savremeni teretni vagoni stigli na srpske pruge!Savremeni teretni vagoni stigli na srpske pruge!Savremeni teretni vagoni stigli na srpske pruge!Savremeni teretni vagoni stigli na srpske pruge!

Godišnje će na pravcu Dimitrovgrad-Subotica prolaziti oko 200 vozova sa tim vagonima, a vrednost transporta je oko dva miliona evra.

Reč je o vagonima „Inofrej“ slovačke Smart korporacije i ti vagoni, koji se prvi put koriste u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi, će prevoziti robu kroz Srbiju.

Svaki od vagona može da preveze tri kontejnera i zahvaljujući novom sistemu istovar robe je ubrzan najmanje 10 puta.

Vršilac dužnosti generalnog direktora železničkog preduzeća Srbija kargo Miroljub Jevtić je rekao da su vozovi već počeli da saobraćaju na srpskim prugama i da je za prolaz od Dimitrovgrada do Subotice potrebno između 16 i 18 sati.

Vagoni koji su predstavljeni u Beogradu dovezao je voz iz bugarskih Kremikovaca – 20 vagona sa 60 kontejnera, a prevoze rudu do Slovačke za železaru „Ju es stil Košice“.

Na evropskim prugama saobraća oko 200 takvih vagona, od čega slovačka kompanija „Smart“ u svom železničkom voznom parku ima 40 vagona.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh