• Gradovi

  SDA Sandžaka najavila krivičnu prijavu protiv Nebojše Stefanovića

  Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka najavila je danas krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića zbog njegovih izjava o ubistvu mladića u Tutinu.

  SDA Sandžaka je pozvala gradjane da „nezadovoljstvo i protest izraze na miran i dostojanstven način, da ne nasedaju na provokacije“ ministra, „kako ovaj slučaj ne bi bio zloupotrebljen za izazivanje medjunacionalne netrpeljivosti“.

  Ta stranka čiji je lider Sulejman Ugljanin, u saopštenju je navela da je Stefanovićeva izjava od 1. oktobra imala za cilj da se „opravda ovo svirepo ubistvu“ od strane pripadnika srpske policije.

  Stefanović je juče izjavio da je u toku istraga u vezi sa slučajem u Tutinu kada su policajci ranili mladića u akciji sprečavanja ilegalne trgovine, koji je ubrzo nakon toga preminuo, navodeći da je zakonska obaveza policajaca da reaguju i da „uzvrate vatru“ kada neko puca na njih i kada im je život ugrožen.

  SDA Sandžaka je u saopštenju to što se dogodilo u Tutinu nazvala „hladnokrvnim i profesionalno izvedenim zločinom“.

  To je „rezultat dugogodišnjeg tolerantnog odnosa državnih organa Srbije prema zločinima izvršenim u Sandžaku u zadnje tri decenije, za koje niko nije adekvantno kažnjen, a pri čemu su žrtve bili Bošnjaci“, navela je ta straka.

  SDA SAndžaka je zatražila od MUP-a, Tužilaštva i Policijske uprave u Novom Pazaru zvanične izvještaje o smrti Fahrudina Skarep iz Tutina i nalaze sudskog veštaka na osnovu izvršene obdukcije.

  Link Izvora

  1 Komentar

  1 Komentar

  1. Љубомир Костић

   3. октобра 2017. at 16:48

   Зар нису СДА и СНС у коалицији?

   Љубомир Костић

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com