Gradovi

SDP dao Oreškoviću 24 sata da smeni Crnoju

ZAGREB – Predsednik opozicionog SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas da je njegova stranka premijeru Tihomiru Oreškoviću dala 24 sata da smeni ministra branitelja Miju Crnoju, a ako to ne učini SDP će u Saboru pokrenuti postupak za opoziv ministra.

SDP će pokrenuti inicijativu za opoziv Crnoje, rekao je Milanović na vanrednoj konferenciji za novinare uoči sednice Sabora.

„Nadam se da je kolegama iz Mosta jasno koga su doveli na vlast u Hrvatskoj i ovo nije slučajno. Ovo je obrazac koji će se ponavljati, taj čovek, ako je bio u ovome što se navodi, mora biti smenjen od gospodina Oreškovića odmah i mi mu dajemo 24 sata, u protivnom ćemo pokrenuti inicijativu u Saboru za njegov opoziv i izglasavanja nepovjerenja, koja verojatno neće proći“, rekao je Milanović na konferenciji za novinare.

Ministar branitelja je pre nego što je izabran na tu poziciju rekao da će tražiti izrdu registra „agresora i izdajnika“, a potom su mediji obelodanili niz drugih afera poput one da je u biografiji lažirao adresu kao i da je ležao u Remetincu zbog fizičkog nasilja.

Foto Tanjug, N. Jovanović (arhiva)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh