Gradovi

SDS, LDP, LSV, Zeleni i Narodni pokret zajedno na izbore

SDS, LDP, LSV, Zeleni i Narodni pokret zajedno na izbore

BEOGRAD – Lideri SDS, LDP, LSV, Zelenih i Narodnog pokreta odlučili su danas da na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima nastupe zajedno u koaliciji.

Predsednik SDS Boris Tadić rekao je na konferenciji za novinare da će se on i predsednik LDP Čedomir Jovanović sutra sastati i sa Bojanom Pajtićem i Demokratskom strankom kako bi razmotrili mogućnost stvaranja šire opozicione koalicije.

Prema Tadićevim rečima, najveći problem Srbije je aktuelna vlada koja nema sposobnost da stvori građanima bolju perspektivu već se bavi davanjem nerealnih obećanja.

„Naš odgovor na to biće racionalan i mi ćemo ponuditi rešenje za probleme“, rekao je Tadić i dodao da je taj opozicioni savez trenutno najjači opozicioni blok, a da su otvoreni i za druge stranke.

Tadić je dodao da savez računa na glasove ljudi koji su apstinirali na prethodnim izborima, ali i na one koji nisu glasali za neku od stranaka u savezu, a vremenom su se razočarali u vlast.

On je ocenio da je premijer Aleksandar Vučić odlučio da se raspišu izbori jer želi novi mandat, pošto zna da će narednih meseci njegov rejting padati jer neće moći da ispuni nijedno od, kako je ocenio, nerealnih obećanja.

Lider LDP Čedomir Jovanović ocenio je da je Vučić raspisao izbore da bi obnovio vlast i poručio da opozicija smatra da je Srbiji potrebna drugačija politika, vođena na drugačiji način.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh